AAP

Herendispuut Ad Alta Pueri (AAP) is opgericht op 24 juni 2006 door Daniël Gijsbertus Assur Tanate, Bram Urbanus, Klaas Harmen Sterk, Peter Nieuwenhuizen en Daniël Alexander Wegen. Zes jaren lang heeft S.E.S. Ichthus te Groningen het moeten doen met één ingedut genootschap voor mannen: Er was een frisse wind nodig. In het voorjaar van 2006 kregen 5 Ichthiaanse heren het idee om een nieuw dispuut op te richten. Een dispuut voor en door mannen. Het dispuut wilde input leveren aan ontwikkeling van jonge mannen binnen Ichthus door middel van studies, discussies en studentikositeit. Al snel kwam een visie tot stand: "het beste uit jezelf halen als man voor God en anderen." Uit de visie rolde de dispuutnaam: Ad Alta Pueri, wat vrij vertaald betekent: "naar de top, mannen!" Daarnaast staat de afkorting AAP symbool voor onze overeenkomsten met het gelijknamige dier, dat net als mannen woest en ruig geschapen is. Deze gelijkenissen zijn ook in het dispuutlogo verwerkt, waarin in een ruig gelijnd logo een afbeelding van een gorilla verwerkt is.

Nadat Ad Alta Pueri geboren was, werd naar verscheidene Ichthianen een uitnodiging voor een kennismakingsborrel gestuurd. Hierop gaven 10 mannen te kennen dat zij deel wilden worden van Ad Alta Pueri. Zij werden de eerste aapjes ofwel de eerste aspirant-leden. Daar kwamen vervolgens nog 6 aapjes bij, zodat AAP na de zomer 16 aapjes kende.

Ichthus maakte kennis met AAP tijdens de slotavond van 28 juni 2006, waarbij onder andere AAP-stickers op fietsen werden geplakt, apenkoppen werden uitgedeeld, AAP-posters duidelijk zichtbaar in de Goede Herder Kerk werden gehangen en een filmpje werd vertoond.

Postadres AAP: Aquamarijnstraat 813, 9743PW Groningen. Rekeningnummer: NL40SNSB0935038019